Automaatbak spoelen

Trilt of schokt uw auto met optrekken? Schakelt uw voertuig niet fijn? Of ervaart u een schommelend toerental met optrekken? Deze klachten worden waarschijnlijk veroorzaakt door vervuiling van uw automatische transmissie en de ATF. Geef uw automaatbak daarom extra aandacht en laat hem spoelen. Autobedrijf J. van Dreven spoelt de automatische transmissie snel en effectief.

Automatische transmissie en ATF
Waar de automatische transmissie vroeger een relatief simpel principe was, is dit tegenwoordig een vernuftig stukje techniek. Het betreft een mechanisch hoogstandje dat wordt bestuurd door elektronica en hydraulica. De spil in de alles is de automatische vloeistof (ATF) en deze wordt blootgesteld aan vocht, vuil en hitte. Ongeacht de kwaliteit van de ATF hebben deze zaken op den duur een vervelende invloed op het functioneren van de automaatbak, zoals het trillen of schokken van uw auto tijdens het schakelen.

Regelmatig verversen van deze ATF is dan ook het advies. Maar omdat bijna niemand over deze apparatuur beschikt worden er vaak onnodige kosten gemaakt door een compleet nieuwe automaatbak aan te schaffen. Dit is bij Autobedrijf J. van Dreven niet nodig. Wij beschikken over alle kennis en apparatuur welke noodzakelijk is om uw automaatbak te spoelen.

Wij spoelen uw automaatbak omdat simpelweg de ATF verversen bij een automatische transmissie bijna niet mogelijk is. Er blijft namelijk teveel ATF in de automatische bak, koppelomvormer, koelblok en leidingen achter, zodat er slechts enkele liters kunnen worden ververst. Ons advies is dan ook om elke 4 jaar of elke 60.000 km uw automaatbak te laten flushen / spoelen om problemen voor te zijn.

Ervaart u problemen tijdens het schakelen? Plan dan een afspraak in!